EMDR Certificaat bij Kinderen en Adolescenten

JPEG - 75.2 kB

De opleiding EMDR - Kind & Adolescent bij Integrativa is erkend door de Europese EMDR-vereniging en is de eerste stap in een traject tot het behalen van het Europees Certificaat "EMDR-Europe Child & Adolescent Practitioner". Het volledige traject ziet er als volgt uit:

EMDR Europe Child & Adolescent Practitioners-Track

1. Opleiding EMDR - Kind & Adolescent : deel 1 (2 dagen)

  • ⇓ ⇓ ⇓

2. Basissupervisie : na deel 1 (10 uur)

  • ⇓ ⇓ ⇓

3. Opleiding EMDR - Kind & Adolescent : deel 2 (2 dagen)

  • ⇓ ⇓ ⇓

4. Basissupervisie : na deel 2 (10 uur)

De rest van het traject tot EMDR Europe Child & Adolescent Practitioner valt onder de verantwoordelijkheid van EMDR-Belgium vzw en is erop gericht te evalueren of de deelnemer blijk geeft van een kwaliteitsvolle toepassing van EMDR bij kinderen en adolescenten. Daarbij dienen twee video’s ter evaluatie te worden gepresenteerd tijdens twee individuele supervisies, een video van een kind jonger dan 8 jaar en een kind tussen 8 jaar en 12 jaar.

  • ⇓ ⇓ ⇓

Mits een positieve eindevaluatie en ervaring met EMDR bij tenminste 25 patiënten en 50 sessies, kan de therapeut aanspraak maken op het certificaat EMDR Europe Child & Adolescent Practitioner dat uitgereikt wordt door EMDR-België vzw..

Voor de lijsten van sessies EMDR K&A, komen de sessies met cliënten tussen 0 en 18 jaar in het kader van de accreditering tot EMDR Practitioner in aanmerking voor de accreditering tot EMDR practitioner K&A