Praktisch

Eerst moet je ervoor zorgen dat je als zelfstandige geregistreerd bent voor de KMO-portefeuille of dat het bedrijf waarvoor je werkt zich heeft laten registreren. Daarvoor dient een éénmalige procedure doorlopen te worden. Klik op deze link naar de KMO-portefeuille en klik vervolgens rechts op de pagina op "aanmelden KMO-portefeuille" waar u zich zal kunnen registreren.

Eenmaal je in het bezit bent van je KMO-portefeuille, kan je een opleiding kiezen op de website van Integrativa. Tijdens het online inschrijven voor één van onze opleidingen zal kunnen worden aangeduid of je wenst beroep te doen op de KMO-portefeuille als zelfstandige of als werknemer van een bedrijf (mag geen VZW zijn). (Deze functie is inmiddels toegevoegd aan het einde van het online regisitratieformulier)

Je kan je vervolgens inloggen op je KMO-portefeuille en in je KMO portefeuille kiezen voor het aanvragen van een nieuwe opleiding. Kies dan je opleidingsverstrekker INTEGRATIVA. Dit kan je doen door ons erkenningsnummer in te geven DV.O218988 en als dit niet lukt, zoek gewoon INTEGRATIVA en selecteer ons.

Daarna kies je voor een opleiding en kies je het vak dat voor jou past. Dan vul je de velden in die je te zien krijgt.

Je NACE code kan je vinden op je inschrijving bij het handelsregister, bij je boekhouder of via de kruispuntbank.

De datum van de aanvraag is de datum van de dag dat je je aanvraag doet.

Het bedrag en het aantal uren kan je op de site vinden. Opgelet het in te vullen bedrag is het bedrag van het lesgeld exclusief BTW.

Vul de naam van de deelnemer(s) in voor wie jij de opleiding aanvraagt. Meestal is dit enkel jezelf. Zorg wel dat deze mensen verbonden zijn met het bedrijf.

Bevestig je aanvraag en

Even wachten………………

Wij krijgen dan via de overheid bericht van uw aanvraag voor de opleiding of de workshop, en wij sturen u een openstaande factuur toe waarop het lesgeld exclusief BTW en het BTW-bedrag apart staan vermeld. U zal ook het factuurnummer nodig hebben om de betaling te kunnen doen.

Je krijgt van Sodexho een aanvraag tot betaling van de 70% van het bedrag dat je aangevraagd hebt. Betaal deze 70% aan Sodexho. Betaal niet aan INTEGRATIVA!

Even wachten……………

De staat stort dan de overige 30% in jouw portefeuille en op dat ogenblik kan je het totale bedrag (100% van de kostprijs exclusief BTW) overmaken aan Integrativa door in je KMO portefeuille de knop “betalen” te selecteren. Het volledige bedrag excl BTW wordt nu overgemaakt aan Integrativa. Het BTW bedrag echter niet.

De BTW dien je bij ontvangst van onze factuur afzonderlijk en rechtstreeks naar Integrativa te storten.

Na deze stappen is de procedure rond.

Succes en bedankt!